fbpx

Hvem passer vores børn?

Børneattestester er et af de redskaber vi bruger i Danmark, for at forhindre at børn og unge under 15 år, bliver udsat for overgreb i børnehaver, skoler eller i fritidstilbud.

Nu viser det sig at en børneattest ikke er det papir værd den er skrevet på, når en flygtning, der har opholdt sig i Danmark i et halvt år, kan få en udleveret en børneattest, der kun kan dokumentere for den tid flygtningen har været i Danmark, og ikke for mulige forhold, vedkommende måske har begået i hjemlandet. For ikke at tale om hvad der er lovligt i andre lande, men strafbart i Danmark. Her tænker jeg på barnebrude på 12 til 14 år.

Jeg mener vi skal sætte børns tarv højere end at tage chancer i integrationens navn. Vi kan ikke lukke øjnene og håbe på det bedste, og så først foretage os noget når skaden er sket. For den må ikke ske.

Selv mener jeg, at en udlænding skal havde opholdt sig her i landet i mindst 5 år før vedkommende kan arbejde med børn og unge. For efter 5 år er børneattesten nogenlunde retvisende, selvom 10 år havde været det optimale.

Dette mener KL er ulovligt, da man så vil udelukke mange flygtninge og migranter i at få arbejde i skoler og daginstitutioner, og der er jo rigtig nok. Så må flygtninge og migranterne jo havde arbejde på andre områder indtil de opfylder den enkelte kommunes krav. 

De partier der ønsker at integrere flygtninge på vores arbejdspladser, næsten inden de har fået asyl, må kunne se fornuften i at friholde de områder der har med børn og unge at gøre.

Jeg tror ikke at alle udlændinge der kommer til Danmark, har til hensigt at lave overgreb på børn, lige som jeg heller ikke tror på at alle danskere kunne finde på det. Men det er nu sådan at der er et lovkrav, og det skal vi håndhæve.

 Alle danskere har pligt til at aflevere en børneattest der gå 10 år tilbage, mens en flygtning får mulighed for at aflevere en ”blank” børneattest, der ikke har nogen værdi.

Forældre der hver dag aflevere deres børn i skoler og børnehaver, har krav på at vi som samfund gør alt hvad der står i vores magt, for at passe godt på deres børn. 

Derfor skal vi have kendskab til de personer der ansættes og det kræver at vedkommende har været bosat i Danmark i en årrække. Det skal være et krav, da børnenes tarv altid skal komme før alle andre hensyn.

Andre indlæg:

Har du et spørgsmål?

Send en besked nedenfor