Syrien: Befolkningen har brug for unge mænd til genopbygning

I sidste uge kunne man på TV 2 følge Rasmus Tranthold rund i Homs gader, hvor han talte med lokal befolkningen, der så småt var ved at vende tilbage til den sønderskudte by.

En kvinde viste rundt i sin og familiens hus, der var delvis ødelagt. Hun kunne fortælle at mange familier, der havde boet i flygtningelejre i nærområderne, så småt var ved at vende tilbage til byen, og at befolkningen nu har hårdt brug for unge ressourcestærke mænd til at hjælpe med at få byen genopbygget og på fode igen.

Og det kan jeg kun være enige med hende i, da det er vigtigt at befolkningen hurtigst muligt kommer tilbage og får en hverdag igen, at husene bliver genopbygget, at børnene kan komme i skole igen, og ikke mindst at befolkningen kommer i arbejde igen, får en hverdag.

Arbejde er der nok af i Homs de næste mange år, især som håndværker, derfor er det glædeligt at så mange af de unge der er flygtet til Danmark, efter eget udsagn, har en håndværksmæssig uddannelse, som vi jo også har kunne følge med i på TV, kunne se at der er mange Syrer der går på produktionsskoler her i Danmark og venter på at kunne komme i praktik i en virksomhed.

Alle disse unge mænd skal vi nu hjælpe hjem til Syrien, så de sammen med deres landsmænd kan påbegynde det store arbejde det er med at bygge en stor by op, næsten fra grunden igen.

Jeg mener vi skal stille de teltlejre til rådighed, som de unge flygtninge bor i her i Danmark. Ja de skal sendes med flygtningene hjem. Sådan at de unge mænd har en bolig fra dag et, når de vender hjem. Det er også meget muligt at der skal ydes en form for økonomisk hjælp og kompetenceudvikling, for at de kan etablere sig når de vender hjem.

Men hjem skal de, og jeg mener vi skal sørger for at det sker så hurtigt som muligt, så vi på den måde kan være med til at sikre at de flygtninge der ikke havde ressourcer til at flygte helt til Europa, så hurtigt som muligt kan få en tålelig hverdag i deres egen by. Det må være i alles interesser.Jeg går ud fra at udlændingestyrelsen allerede er ved at forberede flygtningen på hjemrejsen, og ikke fortsætter integrationsplanerne, men bruger tiden på en hjemsendelsesstrategi.

Andre indlæg:

Har du et spørgsmål?

Send en besked nedenfor