Godt nytår til alle ældre på vores plejehjem

Jeg vil starte med at stille dig et simpelt spørgsmål ”Ønsker du at komme på plejehjem når du bliver gammel? ” Nej vel, det tænkte jeg nok.

Ældre der kommer på plejehjem i dag, er meget dårlige og er afhængig af at velfærdssamfundet tager hånd om dem, derfor er vi også forpligtiget til at gøre os umage, og det er jeg sikker på at vores dygtige ansatte også gør så godt som muligt med de ressourcer og den tid de har til rådighed.

Vi så, i de sidste måneder af 2016, nogle eksempler på at det langt fra er godt nok, når ældre ikke bliver hjulpet på toilettet i tide, eller ældre der ligger i sengen hele dagen og bare syner hen, vi så også pårørende der viste billeder af deres pårørendes mad, der absolut ikke så appetitlig ud, og jeg kunne blive ved.

Jeg er klar over at der er store forskelle kommunerne imellem, men så burde de dårlige kommuner sørme kunne tage ved lærer af de kommuner der kan levere en god faglig og ansvarlig ældrepleje. Og hvem har ansvaret for at dette sker, ja det har, den til en hver tid siddende, Ældreminister.

Derfor er det vigtigt at vi har en Ældreministeren der træder i karakter og påtager sig ansvaret og får en alvorlig snak med KL og de enkelte kommuner, om hvordan forholdene på vores plejecentre kan blive bedre og at vores ældre medborgere sættes i centrum.

Borgerne må da kunne forvente at regeringen efterlever deres eget Regeringsgrund, hvor i der står ” Regeringen vil fører en ældrepolitik med afsæt i Ældrekommissionens fem grundlæggende værdier om indflydelse på eget liv.

I Dansk Folkeparti har vi stor fokus på at ældre behandles med værdighed, og at der bliver taget udgangspunkt i den ældres behov og ønsker for en værdig alderdom, derfor har vi i to omgange fundet penge på finansloven til en værdighedspolitik og konkredte tiltag der skal udmøntes i kommunerne. I finansloven for 2017 – 2020 har DF fået afsat yderlige 2. mia. til en mere værdig ældrepleje. Penge der bl.a. skal gå til bedre mad og ernæring til de svageste ældre og en klippekort ordning, den ældre selv kan bestemme hvad skal bruges til.

2017 skal blive det år hvor vi ser en markant bedring på landets plejehjem for de svageste ældre, hvor den enkelte borger sættes i centrum og får den personlig pleje når behovet er der, så selv ældreministeren ikke er skræmt ved tanken om at hun kommer på plejehjem en gang, men at vi alle kan være trykke ved at få brug for hjælp når den tid kommer.God nytår til alle vores ældre medborgere også dem der i dag bor på plejehjemmene rundt om i Danmark.

Andre indlæg:

Har du et spørgsmål?

Send en besked nedenfor